Nalaten

Wilt u ook in de toekomst jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke handicap helpen? Denk dan eens aan de mogelijkheid om Bordercross Foundation in uw testament op te nemen.

Met een testament bepaal je wat er na je overlijden met je nalatenschap gebeurt. Wist u dat u hierin, naast personen, ook goede doelen kunt opnemen? Op deze manier kunt u ook na uw overlijden chronisch zieke en lichamelijk gehandicapte jongeren verder helpen.

Hoe werkt het? U kunt Bordercross Foundation op twee manieren opnemen in uw testament:

1. Erfstelling

U kunt Bordercross Foundation opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Bordercross ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is.

2. Legaat
Wilt u Bordercross Foundation niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u een legaat opnemen. Met een legaat stel u vast welk geldbedrag u nalaat aan Bordercross Foundation.

Aanpak
Als u een deel van uw nalatenschap wilt bestemmen voor het Bordercross Foundation, moet u dit laten vastleggen in een testament. De notaris kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden en de fiscale gevolgen. En voor eventuele ondersteuning en overleg kunt u te allen tijde terecht bij René van Raalte, fiscalist & bestuurslid van Bordercross Foundation. 

Sponsors

Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3